28 October 2010

.Symptom² Nak Final Exam.

Symptom symptom student bila final exam.. 
  • Membaca tanpa menghiraukan sekeliling. Yang kepoh jadi pendiam. (orang masuk keluar bilik pun tak perasan, kalau orang tanya pun muka pandang nota je, jawab pon nak tak nak. Kalau jalan.jalan tersepak batu tu, reaksi dia lambat sikit. Sebab otak full load )

  •  Membaca dengan kadar yang cepat. (entah faham ke tak belakang kira, sebab nak jawab subjektif, hentam pon boleh, yang penting ada point nak goreng )
  •  Nak turun mkn tu fikir 2,3 kali. Tak pun sekali sehari je. Tu pun bungkus.cepat. jimat masa makan kat bilik. Sambil makan boleh membaca apa yg patut. 

  • Time nak exam baru laaa nak full semayang. Solat sunat sampai nak batal air sembahyang. Doa macam.macam. (dan.dan. tapi alhamdulillah)

  • Agak yang nak mereng tu start la nak bukak mp3 volume paling sakit telinga. Tapi time ni memang tak sakit telinga. Sebab sakit otak lebih dari sakit telinga.

  • Masa tidur pon boleh terbayang-bayang yang baca tadi (ada tu siap ambik handout letak tepi bantal. Moga-moga dapat buat daya serapan terus lagi bagus.

  • Masa borak dengan kawan pun cakap pasal pelajaran je. (ni part tak leh blah la. Time mandi  pun ada yang tanya-tanya. Dahsyat.)

  • Kalau main message tu balas sikit.sikit je. Pendek pendek. Tak de mase nak fikir taip panjang.panjang. 

  • Sebab nak exam duduk dalam bilik je. Mengadap handout, buku, nota.nota. (jadi beruang kutub, sampai rambut serabai pon tak perasan) selalunye merayau g bilik orang. Tak pun kluar. G main bowling lah. Tgk wayang lah. Men futsal. Pantang ade mase terluang.

  • Nak buang sampah pun terbawak pen. (ni kes cuak sangat ni)

  • Agak2 stok megi tu habis kot untuk orang yang gila study. Jimat masa nak turun café masak air je pastu letak megi. Nak budak pandai sikit tak makan megi. Minum milo. Makan biskut hup seng ke, nestum ke. Roti memang dah prepare dah. Suruh mmber beli.

  • Nak bukak facebook rasa tak senang gila. Perghh. Membazir.masa. (time ni memang tertekan gila. Kena berperang dengan diri sendiri nak bukak facebook, formspring,blog . Sebab laptop depan mata. Kabel/wifi kat sebelah je. Exam minggu depan. Nanti duduk depan facebook memang buku OFF9 terus.)

  • Time ni ah baru bukak buku tebal. Bukak kamus tu yang tak tahan tu. Masa lecture dulu tak faham tak de hati pulak nak bukak kamus kan. ;P

  • Asyik-asyik tengok jam je. Sampai tak cukup jam handphone, jam tangan. Tanya lagi mmber sebelah. Haihhh. Keliru sangat budak nih.

  • Stok Nescafe, kopi tongkat ali, kopi mak dara, cucu dara semua memang ade lah. Nak stay up.

  • Hah. Ni memang sure. Meja studi bersepah gila. Mana dengan highlighternya. Pen biru, hitam , merah. Kertas-kertas memang confirm bersepah punya. Agak2 ade nota yang hilang tu mula nak naik angin. Buku semua terbukak. Kalau ada buku tambahan dari library tu semua nak dibukaknya serentak. Ada tu 4,5 buku serentak bukak. 

  • Masa ni lah status facebook, blog “mintak maaf. Doakan exam nanti” 

  • Muka blurr je. Sebab otak dah full tank. Makan sorang-sorang pon dah tak heran. Sebab tak nak membazir mase lepak ramai-ramai. Nanti ade je bende nk borak.

  • Kalau nak cakap pon tersasul-sasul. Salah cakap. Pastu cakap benda merepek je. Muka dah la cam zombie. Cakap merepek.repek sebab otak fikit handout, nota tak baca lagi vs nak jalan-jalan. Nak borak.borak. sampai satu tahap rasa nak rebus buku dengan handout semua. lagi merepek die cakap sebenarnye, lagi banyak topic die tak cover tu.

  • Time ni jugak lah baru terfikir kenapa lah aku tak study awal2. Kan senang. Haihh. Pastu ada pulak yang buat azam untuk semester depan. Tak nak buat dah macam sem sekarang. *padahal tiap2 sem azam sama. Tak berubah gak. Tak pun menjadi semangat dia masa awal sem je. Sampai minggu ketiga dah hancusss.

Konklusinya, jangan usik budak nak exam. Cepat je die nak naik darah. Sebab hormone dia semua tengah berlaga-laga. Otak pun dah overload.hehee..(^_^)

27 October 2010

.Ayat Tersirat PEREMPUAN.

Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nakmasak, basuh kain-baju lagi…
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla…
Makna tersembunyi: Hish… I rasa macam minat sesangat kat you la… Rasa macam nak jadi awek you je.

Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.

26 October 2010

.Obses KURUS.

WhoOaa..
Tajuk kurus lak kali ni..

Anda obses mau jadik kurus??
Aq??

I love my body..
Tak kire besOoo punye..
Or kecik punye..hehee..
Penah krus kering..
Penah gedempol..
Dua² penah..hehee..

Janji sihat udah la yee..
Jgn obes n jgn tkurang lak..
Kang cenggini jadik nye..

Kesian dowhhh..
Xmao ahh kuruss naa..
Mcm x ckup mkn lak gamak nye..
Kne bsyukur ye kengkawan..
Org² kt negare tu sume nk makan..
Berebut² makanan..
Sedangkan kite yg byk mknn kt cni..

Yg lagi pelik n ajaib..
Yg mmg da kurus..
Tp nk kurus lagik..
Haiyaaa..ini type mmg aq xpaham..
(@_@)
.gambo hiasan je.

Mau kurus cenggini ke??
AiyoyoOo..
Takot wehhh..
Skali perompak kejo ni..
Kompom melayang²..bukan berlari..
Hik²..


Len ahh kalo da jadik cenggini..

Nie mmg da kene diet kaw² pnye..
Kang byk lak pnyakit singgah..
Kalo da smpai nk bjalan pn takleh kn..
Kalo da setakat sedang² je badan tu..
Tarak hal pnye..
Janji diet yg sehat..
(kah3..mcm pakar pmakanan sedunia je..)
Hehee..

Ok..
Pegi check BMI korang ekk..
Tata..Titi..Tutu..Toto..Teto.. (^_^)

(^_^)

25 October 2010

.Hantu.

Ngee..
Bkn nk cite pasal antu..
Tp cite pasal aq tgok cite antu..
Hehee..

Al maklom la kn..
Buzzzyyyy keje..
bz naa la tu.. :P
Bru sempat nk tgok wayang ni haa..


Kih³..
Jgn Pndang Blkg Congkak..
Klakooo jekk..

And then pas abes tgk cte tu..
Dpt tiket free..
Cz smpena FFM..
Festival File Msia

Da dpt free,ape lagik..
Cite zmn lampau pn aq sapu..
Ahahaa..
Layan je ngn housemate² aq..
(^_^)

Ni haa cite nye..
Taraaa..
Niyang Rapik..
hehee..


Da name tiket free,ramai ahh gak dlm tu nengok cite ni..
:P
Jenjalan buang mse kt alomondo tu..
Dok survey² pape yg patot..
Kn ke arini payday..
(^_^) ← gumbira..
besenye jarang ari senin gumbira..kah³..
Then deepa nnti shopping..
yeahh..kamon..
shoping sokmoOo..
shopping smpai menggigil kaki..



21 October 2010

.Lepas Digoda Dia...........

♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪


..Ehehee..

(^_^)

.Stress & Penyelesaian.

Anda STRESS & letih di Pejabat?
Jom kite ikot petua2 menghilangkan stress di pejabat..
(^_^)
SELAMAT MENCUBA KENGKAWAN!!




Pertama sekali..
bangon dari tmpat dudok anda sekarang..!!



wat lari-lari anak setempat ye..
sebagai intro n warming up..
bagi urat2 sume tu renggang sikit..



tirukan gaya spt ini...


untuk mengendurkan otot bahu dan leher..





gerak ke kanan kemudian ke kiri.. yiihaaaa....

gerak ke kiri kemudian ke kanan..biar seimbang balik lagi arahnya..






ikut je..jgn banyak comment.. =P


kemudian..
goyangkn punggong anda..
(menghilangkan penat duduk ngadap pc n memantOpkan punggong anda..)


pastu buat gerakan tangan dan badan...
buat gaya happy je..jgn lupa senyum biar molek ckit di lihat..



kemudian goyang2 kaki dan badan...
memperlancar sendi bahu....
namanya goyang rege ni..
cik.. cik.. bum.. cik.. cik..

reda kan jari jemari yang lenguh main fesbuk n menaip belog..
ahahaa..goyang yokkkk..



buat secara aggresive pula...
jangan peduli apa orang lain kata n pandang..





lepaskan semua bebannnnnn.....
"lepas... lepas... lepas...."

lenyap la semua stress...
"lenyap... lenyap..."





buat exercise tambahan..
"chik chik kabOommm!!"
utk melepaskn sisa beban di kepala..





lihat wajah di cermin
sambil goyang2 n gaya.. cute...

Kini anda tidak stress lagi..
(^_^)

20 October 2010

.PoliPD - Kisah Bermula.

Haa..pndai kn bace kat logo tu tulis ape..
Hehee..
Itulah tempat aq stdy pas abes SPM..
(^_^)
Iyee..
Kat sini ahh bermule kenal dunia luar..
Menjadik seorang yg jakun baru kua kepompong sekolah..
Hihii..
Yg konon² rase dah bebas dri jagaan mak bapak..
Msok IPT ni la kite leh tngok gelagat insan yg 'budaye tekejot' ni..
Aq??Entah laa..Same je dari dlu..
Matang ahh cikit dri skola kot.. :P

.Sem 1.

Ni ahh prangai dak² DSK..
DSK = Dip Sains Kesetiausahaan
And mane² ppuan pn kalo bgambo pasti cenggini jadik nye kn..
Huhuu..

DSK??
Fuhhh..nak cerita pnjg yg amaattt owhhh..
Xpelaaa..laen entry la baru cite..

Mule² masok..
Gelabah haram..
Mane nk berator..
Ngn lautan org anto anak² lagi..
Aq dpt ngn adik tiri aq..
Same poly,tp lain course..
Ktorang intake Julai/2006

Haa..skali ktorang dpt 1 asrama bebb..hehee..
Sng cite..
Xde ahh aq sdey naa kne tinggal kt poly tu..
(^_^)
Eh tp sedey gak ahh.. :P

Plg takleh blah time minggu orientasi tu..
Tiap IPT msti ade orientasi..
Kat poly panggil MSK..
MSK bukan shotcut masak..tapi Minggu Suai Kenal.. :)
Fuhhhh..
Besssss gile time MSK..
Wakakakaa..
1 minggu kaw² kene balun kt sane..
Semayang Suboh Jemaat + extra kuliah Subuh..
Kol 5 pagi da bangon ok..

Pastu dlm dewan dok blajo lagu Poly..
Wakakakakaa..
Cenggini lagu nye..

Ok..PICIT SINI..
Haaa..betol..picit kat situ..
Lirik kat bawah ni tau..

Politeknik adalah warisan kita
Membekal tenaga bidang teknikal
Bersama membina kemajuan negara
Malaysiaku tercinta

Ilmu akhlak mulia asas jaya
Itulah amalan hidup kita
Di mana sahaja Politeknik berada
Harapan tetap sama

Chorus :
Politeknik ku sanjung jasa-jasamu
Mencipta lembaran sejarah
Harapan impian kan menjadi nyata
Tekad, takwa, usaha
Penentu arah

Maju Politeknik ayuh maju
Semangatmu merestui perjuanganku
Teknologi teras pembangunan Negara
Politeknik Malaysia


Best kan poly aq ni..
Hehee..
(^_^)
And kalo nk tau..
Batch Julai 2006 sume warge PoliPD takkan lupe beb..
Kih4..
Sebab..
Err..
Hehee..
Sebabnye kn..
Time MSK tu..
Ade ahh sorang dak ppuan ni kn..
Siap kua kat RADIO ERA tau psl kat MSK tu..
Die ngadu kat abg die pasal tdo lambat kot kt poly..
Lupe dehhhh..
Yg pnting..masok radio laa..
N poly kne ala² maki gitu..huhuu..
Gile dasat wehhh.. :P

Pastu sume lec marah pagi tu..
Huhuu..
Yg aq ingat..
Dudok je dlm dewan pagi yg suehh tu..
Kne mara..
Wakakakaa..
Hamek ko sedebukkk..
Da la mata aq mamai² mse tu..
Ttibe kene mara lak..
Nak wat camne..da xde org ngaku wehh..
Aq??ishhh..ade ke pulak aq mau ngaku..
Abg pon tarak..hahahaa..

Da la..
Sambong nanti..
Babai..

.Syuhh..Syuhh.

Halau anak ayam..
Hik³..
(^_^)

Anda yg x dialukan mmbace blog ni adelah..
Anda!!
Yeahhh..
Anda lah..hehee..
Lihat..
Sememangnye anda..
(anda yg terase diri anda tak layak la..)
Wakakakaa..

Bukan ape..
Takot nanti..
Ade coretan² yg menikam kalbu..
Walaupon tidak ditujukan straight to the point..
Kih³..
Kalau anda rasa tak suke & tak boleh terima caci maki hinaan dlm blog ni..
Dinasihatkan dari pakar perubatan dunia agak blah dari blog ni..
Sebelum mendapat penyakit jantung dan penyakit bahaya yg lain..

Sesunggohnye aq insan biase..
Punye rase xpuas ati..
Punye rase nk mara..
Punye rase nk maki hamon..
Punye mcm² rase la..kih²..
Yg pasti,ape dlm ni ke arah kejujuran tanpa sempadan..
(cehwahhh..hahaa..)
Dan sekurang-kurangnye aku tak cakap belakang macam sesetengah org..
Aku tulis kat blog ni pon takde MENTION nama sesape..
So,anda terasa?
Hilangkan perasa itu yeee..

(^_^)

Dan kpd yg rse leh share cerite kat belog,
Bole la kite saling polow mem polow ekk..
Kalo nk jadik silent reader..
Sukati la kn..
Huhuu..
Dan saye bertanggungjawab sepenuhnye atas cerita yg dibebelkan..
Kerane semua cerita berkaitan diri saye..
Tiada kene mengena dgn yg hidup,nazak,nyawa-nyawa ikan atau mati..
Sekian..

18 October 2010

.Cerita Bermula Di Sini.

Auw auw auw..
Atas pmintaan sume peminat..
Belog Nurul Nadiah diwujudkan utk tontonan umum..
Hehee.. (^_^)

Enjoy reading my blog.