31 December 2011

.Ceritera Sepanjang Tahun 2011.



Bulan Satu

Krismas
Baru balek sambut Krismas kat Copenhagen, Denmark
hehee.. :D

Bulan Dua

Karnival WOW Putrajaya 2011


Bulan Tiga

My Birthday
from him

Back to Poli on 19.03.2011

Bulan Empat

Genting & Picnic


Her Birthday


Bulan Lima

'Kunun-kunun' dah takmau blogging..


Bulan Enam

Family trip to Sabah

Tinggi Tinggi Gunung Kinabalu
Tinggi Lagi Sayang Sama Kamu
Biru Biru Hujung Kinabalu
Tengok Dari Jauh Hati Saya Rindu

Bulan Tujuh

Musim Durian




Bulan Lapan

Opis Trip to Cameron
Klik Utk Cerita Penuh


Bulan Sembilan

Openhouse a.k.a Makan-Makan


Bulan Sepuloh

Trip to Putrajaya


Bulan Sebelas

Kak Nanie kawen

Kak Odah saye kawen..
Congratss kak!!


Bulan Doblas

Mangrove Cleaning & Planting @ Pulau Indah












21 December 2011

.Kegumbiraan Bergande ^___^.

Alhamdulillah.. ^_______^

1] .....
2] .....
3] .....
4] tanggong keje

gumbira kerana 4 sebab di atas..
hehee.. :D

namun,sebab 1-3 tu xpayah laa cite..
meh aku cite sebab ke 4 okeh..

ingat tak aku mengarok pasal ba alip ba ya tempoh hari?hehee..
okeh,pepagi nie..
2 incik pegawai cakap..
skg ni kalo nk kene tanggung keje..
xpayah tambah 2 jam..
sbb dah xkuat kuase lagi..
(mesti sbb ex-KP da pencen..miahahaa..)
so,saye gumbira..
sebab saye boleh balek macam biase..
tak perlulah saye berkampong dekat opis smpai maghrib kn.. :D
lewat setengah / sejam ok lg la kot..huhuu..

maka dgn ini saye xjadik mengarok laa..
dan dgn ini jugak segale 'janji-janji' saye kat hosmet pon termeterai..
ahahaa..
(beliao tahu apekah janji-janji itu..:P)
namun kalo tetibe time penanggungan keje tu berlaku..
saye diminte balek lambat..
mmg 'janji-janji' dgn hosmet tu akan terlaksana dgn sendiri nya..
ahakSs..

notagumbira :
murah rejeki..tp org kata kalo kawen + ade anak..
lagi murah rejeki nye..hahaa..tah bile taun la kan.. :P






20 December 2011

.Trend Sekolah Aku Dulu-Dulu.

Sementelaah terimbau mse sekolah..
Aku baru teringat ade kenangan-kenangan zmn dulu wehh..
Lagi-lagi bab trend / fashion ke sekolah..
Hahaa..
Mcm siot je kalo ingat balek.. :P


NILA BAJU

Mase ni aku rase trend nila baju sekolah pekat-pekat..
And nila yg mase tu aku rase famos gile la kan..
Nila Ujala..!! hahaa..aku pon terlibat gak dlm trend ni..
Cume baju aku takde laa over naa..
Lagi pon dari form 1 aku pengawas..
Memang baju da kaler biru pon..huhuu..
KAIN SENTENG

Kain senteng ni bukan mcm otak senteng..
Tapi disini bermksud kain singkat..hehee..
Ade trend ni owhhh dulu..
Pakai kain aras atas buku lali gitu laa kalo xsilap..hahaa..
Ko boleh imagine aku ni tinggi..
Pastu pakai kain senteng..
Kompem mcm org x cukup kain je kn..hik3..


BAWAK SAPU TANGAN

Haa..org-org yg bukan dari sekolah aku jgn pelik lak..
Yg ni aku xsure laa kalo kengkawan ingat..
Tapi seingat aku laa..
Time ni..ramai je dak2 pompuan bwk towel kecik2 tu..
Ala-ala mcm wanita inggeris bwk towel comel-comel tu..
Ade katun-katun,ade bunge-bunge..hahaa..
Even sapu tangan tersebut bukan ler bertujuan lap hingus..
Just bwk jenjalan mcm comel2 gitu..ahakSs..
Yg ni aku xikot..mcm girly2 je yg wat ni.. :D


TRACKSUIT ADIDAS

Bahahaa..kalo nak tau..
Seluar ni fames gak laa time skola aku dulu..
For sure seluor track ni jenama adidas engko..
Tp yg palsu pnye laa..hahaa..bkn yg ori..
Sokmo org beli kat lorong area kedai kemboja kt Kota tu.. :D
Aku?Semestinye ikot laa trend ni..kah3..
Budak sukan katanye..
Kalo pakai tracksuit ni..
Bunyi seluor tu bergesel dari jarak 3 batu leh dengo..
Kesakk..kesikk..kesakkk..kesikkk.. :P





nota trend dolu-dolu :
nanti aku sambung lagi ekk..
bnyk lg cite nye..huhuu.. :P




19 December 2011

.Dua Personaliti.

 kadang-kadang..
anda akan melihat saye cantik macam gini..

lemah lembut.. 
sopan santon..
mekap mekap muke..
kasut tumit tinggi..

kadang kadang jugak..
anda akan melihat saye macam gini..

garang..
gengster..
natural beauty (w/o mekap)..
ber-kasut but pua chu kang..
^_^


nota bawah :
korang suke aku yg mane?hahaa.. :D
aku suke dua-dua personaliti..
boleh ke skema,boleh ke tingtong..
campak memane pon boleh idop..huhuu..





16 December 2011

.Spesis Pegang-Pegang.

Aku banyak laa jumpe spesis org camni..
Dok asyik nak pegangggg org..
Dok asyik nak 'merayap' tangan..
Kalo jantan jumpe betina tu normal la kan..
Ni betina same betina..
Tangan sokmo nak merayap..

Ok fine,aku belom kawen..
Mungkin TAK BIASE dirabe-rabe..
Phuiii..!!

Panas laa hati gua..

Contoh 1 :

Kite tengah fotostat..
Pastu tetibe spesis pegang-pegang ni dtg senyap-senyap..
Dok tepuk bontot kite..
Siyal je kan camtu!!
Tak tau laa kot korang ni ade yg suke dibuat camtu ngn same spesis..

Contoh 2 :

Tengah jalan-jalan kat mall..
Pastu dok 'melendes' je kat org..rimas tau nk jalan..
(melendes tu maksod nye mcm..errr..mcm terkeseng-keseng / melese-lese gitulaa..)
Hadoi..failed nk translate..!!

Contoh 3 :

Kite pakai kebaye..
Pastu siyal tak siyal..
Spesis pegang-pegang ni boleh usap dari belakang from pinggang ke bontot time kite tgh kacau air..
Babi okeh!!



Lantak laa korang (pembaca belog) nk judge aku ape ke kan..
Ini diri aku..kite tak same..
So,takyah nak kepoh-kepoh kat dunia lak eaa..
Tak salah bergurau..
Tapi kene berpada-pada la kan..
Ko ingat sume org suke ke kene rabe dgn same jenis..choiii..!!


nota suke raba :

aku dgn ini klasifikasi kan spesis pegang-pegang ni..
orang yg KETANDUSAN kaseh sayang!!  
sebab tak cukup kaseh sayang,dok nak pegang-pegang org len lak..
fullstop!!






12 December 2011

.Rolling In The Deep.





There's a fire starting in my heart
Reaching a fever pitch, it's bringing me out the dark
Finally I can see you crystal clear
Go ahead and sell me out and I'll lay your ship [shit] bare
See how I'll leave with every piece of you
Don't underestimate the things that I will do

There's a fire starting in my heart
Reaching a fever pitch
And it's bringing me out the dark

The scars of your love remind me of us
They keep me thinking that we almost had it all
The scars of your love, they leave me breathless
I can't help feeling
We could have had it all
(You're gonna wish you never had met me)
Rolling in the deep
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand
(You're gonna wish you never had met me)
And you played it to the beat
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)

Baby, I have no story to be told
But I've heard one on you
And I'm gonna make your head burn
Think of me in the depths of your despair
Make a home down there
As mine sure won't be shared

(You're gonna wish you never had met me)
The scars of your love remind me of us
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
They keep me thinking that we almost had it all
(You're gonna wish you never had met me)
The scars of your love, they leave me breathless
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
I can't help feeling
We could have had it all
(You're gonna wish you never had met me)
Rolling in the deep
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand
(You're gonna wish you never had met me)
And you played it to the beat
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
Could have had it all
Rolling in the deep
You had my heart inside of your hand
But you played it with a beating

Throw your soul through every open door
Count your blessings to find what you look for
Turn my sorrow into treasured gold
You'll pay me back in kind and reap just what you sow

(You're gonna wish you never had met me)
We could have had it all
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
We could have had it all
(You're gonna wish you never had met me)
It all, it all, it all
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)

We could have had it all
(You're gonna wish you never had met me)
Rolling in the deep
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand
(You're gonna wish you never had met me)
And you played it to the beat
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)

We could have had it all
(You're gonna wish you never had met me)
Rolling in the deep
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand
(You're gonna wish you never had met me)

But you played it
You played it
You played it
You played it to the beat.



**pehhh,adore ngn budak mexico ni..
huhuu.. :P




.Ini Realiti..!!

Bukan aje pempuan yg 'kaki-kepoh'..
Tapi jugak kaum LELAKI pon ade jenis 'kaki-kepoh' ok..
Ade je yg suke sebar fitnah tanpa usul periksa..
Lagi dasat dari pempuan wehhh..

Makin pandai belajar,makin BODOH rupenye manusia zmn skg ni..
Ade otak,dikurniakan akal tak gune betul-betul..
Kelaot laaa kalo cenggitu..hahaa.. :D
Tak pon ko tukar je dgn otak babun..
Babun lg bijak dari engko kot..

Kalau kawan aku ke,pernah berbual dgn aku ke..
Boleh laa gak ko nk judge aku kan..
Sebab dah kenal..
Ini kenal pon xpenah,tegur pon xde..
Tetibe nak sebarkan fitnah..

Ko jangan ko..
Aku ni keturunan RAJE KAPOOOORRR..
Sekali aku sumpah..
Tertonggeng ko kang..
Skg ni aku nak sumpah ko jadik GAY nanti..hahaa..[gelak saiton]
Hilang nikmat ko kt pempuan..padan muke..

Aku paling pantang org tuduh bende yg aku tak buat..
Memang laa memang nk cari pasal ngn aku la kan..
Hahaa..
Kalau aku PERNAH BUAT..boleh laa nak suke-suke cakap..
Jgn sampai aku buat betol-betol..
Memang jadik sejarah berulang kali ke ____ kang..hehee..

So,aku warning..!!
Jgn cube main-main dgn aku!!
Kene lempang kang baru tau..huhuu..


nota puake :
org baik dgn aku..aku cuba balas 10x baik dgn org tu..
once org xbaik dgn aku..well,u know me kan..
perempuan yg penoh dgn KEJAHATAN.. :)





09 December 2011

.Awan Nan Indah.


Subhanallah..

Aku tengok awan tu..
Cantekkk sangat..
Macam ombak kat pantai pon ade..
Ombak takpelaa..
Jgn tsunami sudeh..nauzubillah..
Hehee..
Sebab,tetiap hari..
Bile aku terbongkang ngadap tingkap..
Tetiap ari gak corak awan berbeda okehh..
Takdo edit-edit pnye..
Kaler nye..
Memang natural cenggitu..
^_^


nota awan :
org bercinta tengok bulan..
kalo tengok awan..org ber ape?hehee..





.Hehee.

!_)(*&^%$#@)(*&^%$#@Q)(*&^%$#!@#$%^&*())(*&^%$#@!$%^&*IO)(*&^%$}{:"*&^%$#

hahaa..!!
^_^


err,tu je entry kali ni..

psttt..DIA tahu nawaitu kite kn.. ;)





08 December 2011

.Ba Alip Ba Ya.

( ^ oo ^ )

kenapekah kecibaian melanda?
boleh ke sesuka hati nak pakse org tanggung keje?
ingat aku ni kemaruk naa nk dpt $$$$ ke?
SIYALLLLLLL!!
dah tu buat syarat tah pape..
kene balek 2 jam lewat la..
bangkai betol!!
aku ni name je dduk putrajaya..
tp kalo nk balek dari opis ke umah..
amek masa gak siyal!!

aku hentak sekor-sekor kang baru tau..
jgn ingat aku diam,aku tak kisah..

**DONT MESS WIF ME TODAY!!



.Potato Pancake.

Ini pon makanan ala-ala ke-Korea-an lagi..
Sejibik sejibun aku tiru dekat FO..hahaa..
Pasni ape lagi resepi yg aku nk cedok dari cite tu kan..
Wait and see jelaa..
Tapi setakat ni..
Just KIMCHI dgn potato pancake ni jelaa wat aku kecur..
Huhuu..


itu bukan hangus yee..
aku memang suke garing-garing sikit..
ehehee.. :D

.
.
.
.

aku suke jugak kopok lekor Ganu ni..
alaaa..yg kecik2 tu..
huhuu..
aku suke potong cm dlm gambo tu..
pastu siram dgn sos nye..
pehhhh..
mabelessss gitu mkn smbil tgk tb.. :D






07 December 2011

.Geram!!.

ni anak org yg meniaga kat jualan opis..
huhuu..
kiut dowhhh lidah *tersentil gitu..ehehee.. :)
sape-sape pegang pon die xnanges..
senyap je dak ni..

Gerammmm!!
hahaa..
^_^





. Kimchi [ 김치 ].

안녕하세요..
오늘은 김치에 대해 이야기하고 싶습니다.
김치 나디아와 메이 핑 (ping)에 의해 이루어집니다.

hahaa..
agak ke-poyo-an di situ kan..
okeh2..
saye berbahase melayu rojak pulak ekk.. :)

mule nye terjebak dgn makanan korea ni..
tengok cite korea laa..
si amoi umah aku gile kpop..
aku lak pantang tengok makanan..
asal tengok makanan je aku lapo..
asal aku lapo je..tengok makanan..
tu pasal laa nak wat kimchi ni..
sbb tgk diorang makan mcm sedaaaapppp sgt la kan..
ahahaa.. :D

so,meh laa tgk hasilnye..

 macam ini lah rupa KIMCHI yg kami hasilkan
ehehee..

 Juicy je kan..ahakSs..
cume satu je masalah kimchi ni..
aku letak banyaaaakkk sgt cili..
so,mmg kuar ayaq idong laa kalo mkn..
hahaa.. :D
next time kurangkan cili sikit ekk..


ini balang yg kecik..
masa buat ari tu..
penoh 1 balang besar..
tapi dah selamat di makan..
so,ni je yg tinggal..
hik3..

 nah..
ko tengok amoi ni..
sedap kan?sedap kan? :P

 kimchi yg kitorang buat ni..
lagi sedap makan kalau ko buat mee ramen..
tapi aku lagi suke tambah dalam maggie tomyam je..
ahahaa.. :D

 hasilnye..
cenggini laa rupe nye..
mee ramen kimchi..
^_^

.
.
.
.
.
.
.
.
.

the end.






06 December 2011

.Taik Lalat & Makna.

Sekadar bacaan..
So,takyah nak tacing kata aku ni mempercayai perkara syirik ok..
Huhuu.. :P
1. Bibir atas kanan - Banyak rezeki, pandai
2. Bibir atas kiri - Ramai kawan, baik hati
3. Bibir bawah kanan - Disegani orang, ramai yang suka
4. Bibir bawah kiri - Pandai bicara, tak mudah kalah
5. Leher kanan - Cerdas, jujur, berani menderita
6. Leher kiri - Cerdas dalam segala hal dan banyak pengetahuan
7. Leher di tengah - Tercapai cita-cita
8. Biji mata kanan - Suka serong dan pembohong
9. Biji mata kiri - Pembohong tetapi baik hati
10. Hujung mata kanan - Baik hati, sopan santun, cerdas
11. Hujung mata kiri - Baik budi, murah rezeki
12. Punggung kanan - Agak mengalami kesulitan
13. Punggung kiri - Malas dan suka duduk
14. Betis kanan - Suka berhibur, boros
15. Betis kiri - Rajin, tidak suka menganggur
16. Lutut kanan - Bersikap tidak peduli dan tidak mahu berusaha
17. Lutut kiri - Kurang kuat berusaha
18. Kepala sebelah kanan - Terkabul cita-cita
19. Kepala sebelah kiri - Sering menemui kesusahan
20. Kepala sebelah belakang - Jujur, sabar dan tekun
21. Kening kanan - Cerdas dan cekap
22. Kening kiri - Cerdas dan sopan santun
23. Tengah kening - Keras hati dan berani segala hal
24. Hujung mulut kanan - Kecil rezeki, tak mudah kalah
25. Hujung mulut kiri - Suka berfoya-foya
26. Ketiak kanan - Dapat menyimpan rahsia
27. Ketiak kiri - Jujur, banyak yang cinta
28. Pergelangan kaki kanan - Suka keluar rumah
29. Pergelangan kaki kiri - Kehendak kuat
30. Batang hidung - Banyak dicintai orang dan dapat menjadi kaya
31. Pada hidung - Banyak rezeki
32. Dagu bawah kanan - Jujur dan baik hati
33. Dagu bawah kiri - Bijaksana, dan berbudi luhur
34. Kemaluan kanan atau kiri - Baik, suka senggama
35. Di kepala kemaluan (lelaki) - Bakal beristeri dua
36. Tumit kanan - Jujur dan banyak kawan
37. Tumit kiri - Baik budi
38. Alis kanan - Suka menolong dan baik hati
39. Alis kiri - Ramai yang suka
40. Pangkal peha kanan - Kemahuan kuat
41. Pangkal peha kiri - Suka kerja apa pun
42. Telapak kaki kanan - Tak mudah mengeluh
43. Jari kaki kanan - Suka menolong
44. Jari kaki kiri - Berbudi, suka berbuat baik
45. Bahu kanan - Cermat dalam membuat keputusan, banyak tanggungan
46. Bahu kiri - Suka kerja keras, banyak tanggungjawab
47. Buah dada kanan - Baik hati, pendiam, simpan rahsia
48. Buah dada kiri - Ramai kawan, setia pada pasangan
49. Lengan kanan - Setia dan taat pada atasan
50. Lengan kiri - Menepati janji dan rajin
51. Pipi kanan - Ramai teman
52. Tengah-tengah pipi kanan - Ramai yang suka
53. Tengah-tengah pipi kri - Ramai teman
54. Ubun-ubun - Kurang jujur
55. Pusat - Cerdas, tangkas, tekun
56. Pusat bahagian kanan - Sejahtera dalam hidup
57. Pusat bahagian kiri - Beroleh kemuliaan
58. Pinggang kanan - Sayang pada pasangan hidup
59. Pinggang kiri - Disayang pasangan hidup
60. Dada kanan - Dapat mengatasi masalah
61. Dada kiri - Berani, jujur dan sabar
62. Telapak kaki kanan - Tidak mudah mengeluh
63. Telapak kaki kiri - Baik budi pekertinya
64. Siku tangan kanan - Kuat ingin memiliki kejayaan
65. Siku tangan kiri - Baik hati, suka menolong
66. Jari tangan kanan - Serba beroleh keuntungan
67. Jari tangan kiri - Serba baik bekerja
68. Jari telapak tangan kanan - Banyak rezeki tetapi boros
69. Jari telapak tangan kiri - Banyak rezeki dan cermat
70. Pergelangan tangan kanan - Boros, suka bersukaria
71. Pergelangan tangan kiri - Dapat berpangkat
72. Perut bawah kanan - Banyak rezeki, suka memberi maaf
73. Perut bawah kiri - Baik hati, tenang hidupnya
74. Sudut mata kanan dalam - Disayang suami atau isteri
75. Sudut mata kiri dalam - Tidak mudah dilupakan pasangan
76. Sudut mata kanan luar - Baik budi, ramai yang cinta
77. Pelipis kiri - Murah rezeki, dapat jadi kaya
78. Pelipis kanan - Serba berhasil dalam usaha
79. Kelopak mata kanan atas - Baik hati, ramah, berjaya
80. Kelopak mata kiri atas - Baik budi, ramai yang suka
81. Kelopak mata kanan bawah - Agak malas
82. Kelopak mata kiri bawah - Agak bodoh, kurang bijaksana

psttt..fieza,susuegoodday & lain-lain yg byk taik lalat..
whoaa..msti byk makne korang ni kn..
ehehee.. :D


nota taik lalat :
fuhhhh..nombor 35 tu menakutkan bagi pasangan..
kene check awal-awal laa ni ekk? ahahaa.. :D