29 May 2013

.Spring in Korea - Ep. 3.


  13 Mei 2013
  Isnin
  NAMI ISLAND

..sambungan dari Episode 2.


So,hari ni kite ke Pulau Nami..
Cara kitorang ke sana naik bas..
Cepat & tak payah naik subway yg kene transfer byk kali..
Sebab jauh dari Seoul..
Dalam sejam lebih gitu perjalanan nye..
Kite ke area Gapyeong..huhuu.. :)
Perjalanan dalam masa sejam lebih hingga 2 jam jugak laa..zzzzz.. :D

Ok,sampai sudah kat nami island..!!

Ni laa bas yg kitorang naik..
Ramai jugak warganegara Malaysia dalam tu..
Hehee.. :D

Yg bawah bas tu kaunter tiket naik ferry ke pulau Nami..
If korang nk thrill & byk duit..
Naik Zip-Wire (ala,macam flying fox tu..) utk ke pulau..
Dekat je pon pulau nye..huhuu..

 pintu gerbang nak ke ferry
huhuu.. :)

Feri nye..
Yeayyy..bendera Malaysia..!!
#BanggaGile

penyambut tetamu Nami Island yg vogel.hahaa
3 dara pingitan & batu
  petunjuk arah kayu

Welcome to Nami Island..!!

Semua orang pun tau kalau ke Pulau Nami ni sebab cite Winter Sonata kan?
Huhuu.. :P
Cuma musim nye je lain..
Ini kali,kita sampai time Musim Bunga di Nami Island..
Ahaa..
Takde laa daun gugur ke,salji melimpah ruah ke kan.. :)

 Jalan punye jalan..
Tetibe nampak pokok kaler merah ni..
Hehee.. :D
Aku ingat boleh jumpa time autumn je..
Sekali jumpa pokok ni time spring..
Walaweyyyy..
Best!!

Berposing sakan laa kan..
Katanye pon jakun di situ..
Ahahaa.. :D
Kalau boleh angkat pokok Maple ni balek..
Tanam depan rumah.huhuu..

Obses sangat aku dgn daun maple ni kan..
Alaa,macam korang xpnh tengok cite Mohabbatein..
Daun ni laa die tulis lebiu-lebiu tu..
Wakakakaa..
(Feeling-feeling ade laa org nk bagi aku cenggitu?puiiii.. :P )


Jumpe pulak pokok maple daun kaler coklat..
Ahahaa.. :D
Bergambo lagi laa gamaknye..
Hehee..

Huhuu..
Ramai sgt Malaysian dtg sini..
Siap tulis BM lagi tu kan.. :)

cubaan meniru aksi tiang ade muka
heehehee.. :P

penat meloncat-loncat amek gambo..
perot pon lapo..
hehee..
jom makan..!!
lepas aku research before pegi..
ade 1 tempat halal boleh makan dekat Nami Island ni..
cekedaottt bebeh..

Org Korea panggil ini Dosirak (도시락) / Lunch Box
Isi kandungan nye nasi putih, telur mata kerbau , kimchi
Huhuu..
Takda haiwan..
Even daun semata-mata..
S.E.D.A.P di tekak aku..
Hihii..
Tong sampah bergerak,sume sedap aje kannn.. :P

Ok,da kenyang..
Sambung lagi jenjalan kat pulau tu..

 Akhirnye..
Sampai dekat main point pulau ni..
Tugu pasangan jadik batu..
Hehee.. :D
Bercinta laa engko sampai kejong jadik batu..kih3..
(kalau malam-malam nampak patung ni,komfem aku cabotttt.. :P)

 Ni lak tempat memperingati 2nd hero Winter Sonata yg dah mati..
Mati bunuh diri kat sini ke?erkk!!

 Beskal kuning hero & heroin Winter Sonata.
Bapa & anak yg mahu ke kedai,lalu di sumpah jadik kayu.al-fatihah.. :')
Hehee.. :P

Hehee..
Ni laa tempat nye..
J.U.M.P.!!!

Wehuuu..!! terbang laa pulak..hehee.. :D
Incik-laki-masa-depan, jom gi sini..ai jeles tgk kapel2 kat sane..
Ehehehee..

.Berehat bawah Maple Tree.
hehee.. :D


Tak sah kalau ke Pulau Nami if tak naik basikal couple..
So,kitorang pun pusing-pusing pulau naik basikal..
Kely belanja..hehee..tengkiu Kely..
Aku syak si Kely ni anak tokey balak kt Swiss laa..ahahaa.. :D

Penat mengayuh,rehat jap bawah pokok..
Huhuu..
Then,pulangkan basikal..
Kitorang terus berdesup ke next location..
Kat mane?
Stay tuned..
Hehee.. :P


CARA KE NAMI ISLAND

Bas :
  • Email untuk tempahan bas ke na230@naminara.com (in english pun boleh,if terror hangul lagi boleh..hehee..)
  • Reply email nanti dia attach semua peta.Jangan risau.huhuu.. :P

Subway :
  • Dari Anguk Station ke Oksu Station #Line 3 (Oren)
  • Oksu Station ke Mangu Station #Jungang Line (Turqoise)
  • Mangu Station tukar ke #KyungChun / GyoungChun Line
  • Terus ke Gapyeong Station
  • Keluar station, ambil teksi dan cakap nak ke "Namiseom".. (KRW 3,000)

to be continue...







2 comments:

Elsie coolzzzz said...

NAD~~SIMPAN INFOOOO TUUUU~~~HAHAHAHA BUSINESS TUUUUUUUUUUUUUUU

cendawanpink said...

lc : ahahahaa..info yg aku print lg lengkap..ni info kecik2 je kann.. :D