30 May 2013

.Spring in Korea - Ep. 4.


13 Mei 2013
Isnin
PETITE FRANCE

..sambungan dari Episode 3


Ehehee..lepas balik dari Nami Island..
Terus kitorang pegi ke Petite France..
Ade ape kat sini?
Biase laa..kan aku menjejaki tempat RunningMan..hik3..

Yeayyyy..!!
Sampai sudah..
Hehee.. :D
Tak berapa jauh sangat dari Nami Island..
Kitorang ke sini naik Gapyeong Shuttle Bus..
Sebab diorang promosi Gapyeong Tour..
Tu jelaa yg aku dapat info..huhuu.. :P


Runningman episode 41
L : Penjara masa episod ni..huhuu..
R : Suasana kat Petite France

signboard & pokok loceng
^___^

Kanan tu tempat Jongkook & Kwangsoo sembunyi dlm tandas..
Hahahaa.. :D

 Nadia Aziz
Kely Du

 Adura Ishak
Elsie Pua

Its me again..hehee.. :P

 Dalam bangunan-bangunan tu..
Ade hotel jugak kalau nak stay kat Petite France ni..
For sure,mesti harga nye mahal kan..huhuu.. :P


 Secret Garden pon ade filming kat sini..
Aku x abes tgk secret garden.hehee.. :P

Lepas merayau-rayau dalam tu..
Kitorang tunggu shuttle bus kat bawah..
Shuttle bas nye ade timetable..
Huhuu.. :P

 Hehee..amacam?
Faham? :D
Hahaa..dont worry..
Tak paham takpe..
Sebab,naik je bas..
Ko tengok kat tepi driver tu..
Ade pamplet yg lengkap dalam english..hik3.. :P

 atas tu laa gambo bas shuttle pusing-pusing area Gapyeong..
cadang nye nak ke Garden of Morning Calm..
nengok kebun bunga..
tapi sebab leka sangat kat Nami,so ktorang gerak lewat..
then tunggu bas kat Petite France lagi tadi kan..
takpelaa,bunge melambak kat tepi jalan..hik3.. :P

ayuh kite pulang ke Seoul naik subway..
pegi da naik bas kan..
huhuu.. :P

"eh eh ahjumma & ahjussi sebelah tu.kemain posing.huhuu.."


 Eskrim!! Eskrim!!
Hehee.. :D
Eskrim ni pun sebab terpengaruh tengok drama korea..
Macam sedap je diorang makan..hik3.. :P
Dan ia mmg sedap..ngee..
정말 맛있는!!

So,sampai rumah takde laa terlalu lewat..
Kire masih awal lagi..
Tak tau nak kemane..
Rugi kan kalau x kuar jenjalan..
Da laa malam 1st kite penat terus tido je..huhuu.. :P

Then,SMS scandal memasing kt Korea..
Shyyyyy,dont tell our mom..
Lets party tonight..!! ahahaa.. :D

 Teringin pulak nak naik bas berhenti-henti..
So,naik laa..
Hehee.. :D

 Sampai sudah kite ke area Dongdaemun..
Sebab dalam research ktorang kt gambo atas masa kat rumah tu..
Ade market bukak 24 jam..
Huhuu.. :P

 Taraaa..ni laa Pyoung Hwa Clothing Market..
Banyak gak kedai dalam tu..
Kitorang x abes pusing sgt pon..
Pegi level 1 je kot..
Sebab takde yg menarik minat aku..
Hari shopping bukan hari ni kalo ikot jadual aku..hehee.. :P

Nah..antara kedai-kedai nye..
Banyak gak barang-barang..
Harga pon ok aku rasa..

Then,merayau-rayau..
Kitorang pon balek ke Guesthouse.. :)

..Tamat hari kedua..




to be continue...







No comments: