04 June 2013

.Spring in Korea - Ep. 8.


16 Mei 2013
Khamis
HELLO KITTY CAFE , TRICK EYE MUSEUM 

..sambungan dari Episode 7


Yeayyy..!! Yeayy..!! Ini hari adalah hari shopping..!! ^___^
Sebab ape kene last2 day baru hari shopping..
Supaya,takde laa sume duit abes..
Kang xdapat lak pegi tempat2 lain yg kene gune duit kann..
Hehee.. :D

 ini masa mencari arah ke Hello Kitty Cafe..
boleh dikatakan ter-sesat laa kan..
ekceli bukan sesat..
tapi terbabas simpang..
ahahaa.. :D
asyik dok nengok baju kemain banyak tepi jalan..
kepala sume tengok sebelah kanan..
walhal cafe nye sebelah kiri..
kah3.. :P
nasib baik ade dongsaeng-dongsaeng comel tolong..
xsempat amek gambo budak2 remaja ppuan yg tolong kitorang..
cume sempat bagi diorang kerepek pedas tanda terima kasih..
hope they will like it..
ingat senang aku nk bagi kerepek kt org..??
org bertuah je dpt rasa kerepek aku beli..hohoo.. :P

 so,kalau macam dah lost..
cari aje awek-awek bertopi merah..
sebab diorang ni sentiasa ada dekat pusat tumpuan pelancong..
diorang punye english very power rangers..
fluent.
so,nanti diorang akan terangkan arah mane patot kite tuju bile dah sesat..
hehee.. :D
kamsahamnida unni-unni.. ^___^


 sampai je terus order..
kemain dahaga kunun nye..
yg ni buzzer..
kat sane,lepas order..
die bagi buzzer..
bile buzzer da bergegar n berlampu..
turun kt kaunter n amek laa makanan korang..
hehee.. :D
same jugak macam buzzer cafe kitorang minum kat Namsan Tower dalam Episode 6 tu..

 Ni laa yg kitorang order..hehee.. :D
Waffle & air je..
Takde mee goreng..muehehee..
Waffle kepala kucing..
Terasa sayang nk makan..comelllll..

 Jom cekedaot gambo-gambo dalam Hello Kitty Cafe ni..
AWAS!!
Sume decoration dalaman kedai ni warna PINK..
Sape rasa mata sakit dgn warna pink, disarankan takyah nengok..
Hehee.. :D

Cer carik batu name aku ni..
Hehee.. :D


 Dari 3 orang,jadik 7 orang..
Diorang ni Singaporean..
Hehee.. :D





 
Ok,da kenyang makan & penat berposing..
Jom balek..
Banyak hal lagi perlu di-settle-kan..
Huhuu.. :P

Then..kite punye plan ke area sini jugak..
Hello Kitty Cafe terletak kat area Hongik University..
So,dekat-dekat sini ade Trick Eye Museum..!!
Yeayyy.. :)

 Jom laa layankan gambo..
Aku x tau dah nak letak caption ape..
Huhuu.. :P

Ape yg pasti,dalam ni memang betol-betol meng-trick mata korang..
Hahahaa..
Kepakaran berposing & cara amek gambo amat penting..
Supaya gambo nampak "hidup" gituuu..
Jom nengok gambo kitorang..!! :)



picnic kejap kat korea..bahahaa.. :D

 kejap gergasi..kejap kerdil..
^___^

 orang yg pernah menuntut ilmu kungfu je mampu buat cenggini ye tuan puan.. :D

 tolongggg..!!
ikan besar nak telan..!! :D
 menari ballet pulak..
hehee.. :D

huwaaaa..!!
dinosour nak gigit sampai siling rumah.. :D

 frame bernyawa.. :D

badan & kaki asing-asing pulak.. :P


 kemain suke die org nengok seluar die..
wakakakaa.. :D
ekceli byk lagi gambo-gambo 18++ kat trick eye ni..
tapi,takyah laa kan nk upload..
hehee.. :P

an angel..muahahaa.. :D
i believe i can fly.. ♪♫•*
i believe i can flyyyyyyy.. ♪♫•* 





CARA KE HELLO KITTY CAFE & TRICK EYE MUSEUM
  • Myeongdong Station ke Dongdaemun History & Cultural Park
  • Transfer ke Line 2 (Hijau) dan turun ke Hongik University Station #Exit 9




to be continue...








2 comments:

fiqkbe said...

comelnya kafe hello kitty tu ;D halal ea mknn kt situ?

cendawanpink said...

fiqkbe : nk carik cop halal mcm kt Msia mmg xde la.hahaa..tp mostly research yg sy cari mmg boleh makan..huhuu..